4 златни медала за българите в Стара Загора



16-11-2014 00:00 | Станко Димов
България спечели четири златни медала от общо пет в индивидуалната надпревара на Балканиадата по бадминтон за мъже и жени, която завърши днес в Стара Загора. Както е известно в петък националите взеха и отборната титла.

На единично мъже шампион стана Благовест Кисьов (на снимката!, който победи Синан Зорлу (Турция) с 2:0 гейма. На двойки мъже голяма изненада поднесоха 16-годишните Даниел Николов и Иван Панев, които победиха на финала Пейо Бойчинов и Владимир Шишков с 2:1 гейма.

На двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева взеха титлата след успех на Неслихан Игит и Йозге Байряк (Турция) с 2:0 гейма. Благовест Кисьов и Габриела Стоева спечелиха финала на смесени двойки, след като се наложиха над Рамазан Йозтюрк и Акиф Килич (Турция) с 2:0 гейма.

Бронзови медали завоюваха на двойки жени Михаела Нейчева и Ана-Мария Цанева, на двойки мъже Стефан Гърев и Димитър Делчев, на сингъл мъже Пейо Бойчинов и на смесени двойки Мила Иванова и Стефан Гърев.

При жените шампионка е Неслихан Иджит от Турция. Линда Зечири спечели бронзов медал. Тя не излезе за полуфиналния си мач, заради контузия в кръста.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини