Франция - Швейцария 1-1



21-11-2014 00:00 | Станко Димов
С разменени победи завърши първият ден от 103-ия финал на турнира Davis Cup между Франция и Швейцария, който се провежда на стадион "Пиер Мороа" в град Лил. В петък беше поставен нов рекорд брой за зрители на тенис мач. 27 432 билета са били продадени за сесията в петък.

В среща номер едно Стан Вавринка се наложи над първата ракета на домакините Жо-Вилфред Цонга с 6:1, 3:6, 6:3, 6:2. В първата част швейцарецът беше безапелационен. В следващата Цонга се поокопити, направи важен пробив и изравни сетовете. Вавринка предреши изхода на двубоя в средата на третата част, когато той проби с 4:2, а след това сервира на нула и така пречупи съпротивата на французина.

Във втората среща Гаел Монфис беше безкомпромисен срещу Роджър Федерер и го победи с 6:1, 6:4, 6:3 за час и 46 минути игра. Парижанинът постигна пет пробива в двубоя, а сам отрази и двата шанса на именития си съперник за брейк.

В събота е мачът на двойки. За него са заявени Жулиен Бенето и Ришар Гаске за Франция и Марко Кюдинели и Михаел Ламер. Почти сигурно е, че капитанът на швейцарците Северин Люти ще направи промяна в своята двойка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини