Зечири и Стоеви на полуфинал в Уелс



29-11-2014 00:00 | Станко Димов
Отлично се представят българските бадминтонистки на турнира в Кардиф, Уелс, който е с награден фонд 15 000 долара. Линда Зечири на единично и сестрите Габриела и Стефани Стоеви са вече на полуфинал.

На сингъл Зечири е втора в схемата. Снощи на четвъртфиналите левичарката от София победи представителката на домакините Кариса Търнър с 21:14, 21:19 след точно половин час игра. На полуфинала в събота Линда излиза срещу третата поставена Фонтейн Майка Чампан от Англия. Зечири, която е №41 в световната ранглиста, победи в два гейма британката на европейското първенство в Казан тази година. Това е и единствената среща помежду им.

Другата българка в основната схема Мария Мицова записа победа в първия кръг, но отпадна на осминафиналите след загуба от четвъртата поставена Саили Ране от Индия с 11:21, 15:21.

При двойките Стоеви са водачки. Шампионките от Глазгоу се наложиха снощи над англичанките Айра Банерджи и Джесика Пю с 21:14, 21:6 след 25 минути. На полуфиналите сестрите от Хасково играят с друга двойка от Англия. Това са четвъртите поставени Хедър Олвър и Лорин Смит. Миналата седмица Габриела и Стефани ги победиха категорично на турнира в Шотландия. Стоеви надделяха и в другата им среща през октомври в Ивердон, Швейцария.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини