Ник Матю спечели титла №30



09-12-2014 00:00 | Станко Димов
Трикратният световен шампион Ник Матю спечели титлата от големия турнир по скуош в Манчестър AJ Bell British Squash Grand Prix, който беше с награден фонд 70 000 долара. За англичанина това беше 30-и успешен финал в кариерата, с което стана едва деветият състезател в историята с подобно постижение.

В двубоя за трофея Матю се справи с французина Матийо Кастан с 11:7, 11:6, 11:5 след 50 минути игра. Ветеранът от Шефилд бе успял да се възстанови от епичния полуфинал срещу Грегори Готие, продължил един час и 43 минути. От своя страна Кастан, като че ли беше с изтощени батерии и не беше на нивото, което му позволи да отстрани на четвъртфиналите световния номер едно Мохамед ел Шорбаги от Египет.

Французинът започна отлично финала и поведе, но 24-годишният Ник бързо го настигна и от този момент до края на двубоя доминираше напълно.

"Харесва ми тук, в Манчестър! Мисля, че на кортовете в Националния скуош център съм печелил повече победи, откъдето и да е другаде. Мачът беше страхотен, браво на Матийо, игра отлично и затова на края публиката толкова го аплодираше. Никога не съм чувал французи така да подкрепят англичанин", заяви с усмивка Ник Матю.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини