Федерер и Вавринка събраха милиони за деца



22-12-2014 00:00 | Станко Димов
Швейцарските тенис звезди Роджър Федерер и Стан Вавринка изиграха демонстративен двубой в Цюрих под мотото Match for Africa. Всички 11 000 места в залата бяха разпродадени, което донесе чист приход за фондацията на Федерер от 1,3 милиона швейцарски франка. Общата сума, събрана за благотворителната кауза за подпомагане на образованието на деца в Африка, надхвърли 2,5 милиона.

В самата среща Роджър надви трудно своя приятел и съотборник в шампионския отбор за Davis Cup със 7:6(4), 6:4 след един час и половина игра. След като успя да измъкне след тайбрек първия сет, Федерер направи и единствения пробив в срещата в третия гейм на втората част. Вавринка имаше две точки за връщането му в осмия, но не успя. При мачбола рекордьорът по титли от Големия шлем завърши с ефектен смач за радост на публиката. По време на паузите на двубоя зрителите бяха забавлявани от африкански танцьори и певци.

Фондация "Роджър Федерер" от години подкрепя проекти на неправителствени организации за достъп до качествено образование в шест държави в южната част на Черния континент и Швейцария. До тази година средствата, събрани от нея са достигнали до 136 000 деца. Целта на фондацията е да достигне до 1 милион деца до 2018 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини