Пиронкова води България в Будапеща



05-01-2015 00:00 | Станко Димов
Бяха обявени съставите на отборите от първа група на Евро-африканската зона на турнира Fed Cup, който ще ке проведе от 4 до 7 февруари в Будапеща.

Съставът на България ще бъде воден от първата ракета Цветана Пиронкова. Капитанката Дора Рангелова е повикала още Елица Костова, Диа Евтимова и Виктория Томова.

Пиронкова отпадна през 2014 година в последния момент от отбора заради контузия. Тогава турнирът отново беше в зала "Сима" в унгарската столица и националките останаха в групата след успех в плейофа срещу Люксембург с 2-0 победи.

Най-сериозното име от предварителните заявки е на бившата световна номер едно Виктория Азаренка в тима на Беларус. За Хърватия са повикани три тенисистки от Топ 100: Миряна Лучич-Барони, Дона Векич и Ана Конюх.

Останалите участници в групата са Австрия, Белгия, Грузия, Великобритания, Унгария, Израел, Латвия, Лихтенщайн, Португалия, Сърбия, Турция и Украйна. Съставите ще бъдат разделени в четири групи. Първите в тях играят полуфинали, а победителите в тях се класират за плейофите за влизане в Световна група две.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини