Квалификант отстрани Надал



06-01-2015 00:00 | Станко Димов
С голяма изненада започна тенис турнирът в Доха, Катар, от категория "АТР 250". Вторият поставен Рафаел Надал отпадна в първия кръг, след като сензационно загуби от 127-ия в световната ранглиста квалификант от Германия Михаел Берер с 6:1, 3:6, 4:6. Водачът в схемата и класацията Новак Джокович стартира с победа за по-малко от час.

Испанецът, който спечели състезанието през 2014 г., започна вихрено мача между левичари и спечели категорично първите пет гейма, а малко по-късно и сета. Последва коренна промяна. Рафа снижи темпото, започна да прави доста грешки, а Берер се окопити и започна да затруднява съперника с началния си удар. Германецът постигна един пробив във втората част и успя да изравни общия резултат.

Михаел Берер стартира и третия сет с пробив, който затвърди за 2:0. Надал имаше няколко възможности да го върне, но не успя. В заключителния гейм на двубоя Рафа имаше цели три точки за пробив, но съперникът устоя. Германецът стигна до мачбол и го реализира след топка в аут на бившия номер едно.

Новак Джокович спечели с лекота сръбското дерби с Душан Лайович с 6:2, 6:1 след 59 минути игра. На осминафиналите Ноле очаква украинския тенисист Серхий Стаховски.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини