България срещу Беларус, Португалия и Грузия



09-01-2015 00:00 | Станко Димов
Беше изтеглен жребият за първа група на Евро-африканската зона на отборния турнир Fed Cup, който ще се проведе от 4 до 7 февруари в Будапеща. България е в група "С", заедно със съставите на Беларус, Португалия и Грузия.

Капитанката Дора Рангелова е повикала за двубоите в унгарската столица Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Виктория Томова. Миналата година, отново в Будапеща, бяхме пак в група с Беларус и Португалия, на които отстъпихме с по 1-2 победи.

Най-сериозен от нашите съперници е Беларус, за който е заявена бившата номер едно в света Виктория Азаренка. Тя беше заявена и през 2014 г., но не участва. Останалите в състава са Аляксандра Саснович, Олга Говорцова и Ирина Шиманович.

За Португалия ще играят Мишел Ларшер де Брито, Барбара Луж, Мария Жоао Кьолер и Инес Мурта. Първа ракета на Грузия е София Шапатава. В състава са още Екатерина Горгодзе, Оксана Калашникова и Мариам Болквадзе.

Ето и останалите групи:
"А" - Сърбия, Унгария, Австрия
"В" - Великобритания, Украйна, Турция, Лихтещайн
"D" - Белгия, Хърватия, Израел, Латвия.

Победителите в четирите групи играят полуфинали и спечелилите в тях се класират за плейофите за влизане в СНветовна група две. Последните в класирането се срещат, за да определят двата изпадащи отбора във втора група на Евро-африканската зона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини