Цвети беше спряна на полуфинал



15-01-2015 00:00 | Станко Димов
Шампионката от 2014 година на тенис турнира в Сидни Цветана Пиронкова спря на полуфиналите, след като записа общо впечатляващите 14 победи в състезанието, шест от които през този януари.Тръгналата от квалификациите българка отстъпи на втората поставена и четвърта в световната ранглиста Петра Квитова след 5:7, 1:6 за 67 минути игра.

По перфектен начин започна двубоят за Цвети. Тя се възползва от грешки на шампионката от Уимбълдън и проби в първия гейм. Веднага след това тя успя и да затвърди за 2:0. Постепенно Квитова намери своя ритъм и върна брейка в четвъртия гейм. След това всяка печелеше подаването си. В 12-ия гейм Пиронкова сервираше за влизане в тайбрек. При 30:30 тя направи една непредизвикана грешка от бекхенд, а след това чешката левичарка взе сета след 44 минути игра с печеливш удар от форхенд.

Квитова стартира с пробив да 2:0 във втората част. Пловдивчанката успя да прекъсне негативната серия от пет поредни загубени гейма, като взе подаването си за 1:3. За съжаление умората от седмия пореден мач попречи на Цвети да задържи високо ниво на играта си и тя допусна втори брейк. При 5:1 чехкинята сервираше за място на финала. Тя поведе с 40:15 и реализира втория си мачбол с ас. За титлата Квитова ще спори със сънародничката си Каролина Плишкова.

Пиронкова си тръгва с 210 точки за световната ранглиста, където е №67 сега, както и малко над 35 000 долара от наградния фонд. В петък първата ни ракета очаква жребия за Откритото първенство на Австралия, което започва на 19 януари в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини