Победа и за Пиронкова на АО



20-01-2015 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова започна с хубава победа участието си на Откритото първенство на Австралия. Тя се справи със спечелилата преди дни титлата в Хобарт британка Хедър Уотсън с 6:4, 6:0 за един час и 23 минути игра в Мелбърн. Така Цвети за осми път от десет участия преодолява първия крг на този турнир от Големия шлем.

В първата част двете тенисистки си размениха по два пробива, но 27-годишната пловдивчанка направи и трети, който й донесе успеха в сета. Британката поиска и намесата на физиотерапевт на корта.

Във втория сет Пиронкова беше безапелационна и го спечели с 6:0 за точно половин час. Полуфиналистката от Сидни завърши срещата с три аса и една двойна грешка, докато Уотсън направи две директни точки от начален удар, но и пет двойни грешки.

Успехът донесе на родната прима 70 точки за световната ранглиста, където сега е №52. Във втория кръг Цветана ще се изправи срещу финалистката от Australian Open през миналата година Доминика Цибулкова. Поставената под №11 словачка се наложи трудно над Кирстен Флепкенс от Белгия след 3:6, 6:3, 6:1.

Цибулкова е сред най-неудобните съпернички на Пиронкова в Тура. За последно двете играха на откриването на Турнира на шампионките в София на 28 октомври 2014 година, когато Цвети отстъпи с 3:6, 6:7(6).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини