Григор спечели в 5 сета



23-01-2015 00:00 | Станко Димов
Десетият поставен на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров се класира макар и трудно за осминафиналите. Българинът надделя над Маркос Багдатис от Кипър след 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 за 3 часа и 28 минути игра. В следващия кръг го очаква Анди Мъри.

В първата част Багдатис, който беше подкрепян от голяма гръцка агитка в Мелбърн, успя да пробие за 5:4 и после спечели сета. Следващият беше за Григор, който нанесе своя удар с брейк за 3:1. В края на сета кипърецът поиска лекарска помощ заради травма в лявото бедро.

В третия сет доминираше финалистът от Australian Open през 2006 г. В третата част Маркос проби за 5:3. Димитров отрази три опасности, но при четвъртата не успя. В следващия гейм хасковлията на свой реди имаше редица точки за рибрек, но съперникът му се защити.

Следващата част беше за Гришо, който намери своя сервис. Той проби за 4:2 и до края не позволи да бъде върнат. В решителния пети сет Димитров бе по-свежият и постигна най-важния пробив за 2:1, когато поведе с 40:0 и реализира втората си възможност. В последния гейм първата ни ракета с отличен сервис затвори мача.

Григор Димитров постигна своята четвърта победа в петсетов формат в турнирите от Големия шлем и си осигури 180 точки за световната ранглиста, където е №11. Той завърши мача с 42 печеливши удари (7 аса) и 52 непредизвикани грешки (8 двойни).

В следващата фаза Гришо ще се изправи срещу Анди Мъри, който победи в 3 сета Жоао Соуса от Португалия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини