Маги Малеева се връща в професионалния тенис!



24-09-2010 15:23 | Николай Драгиев

Бившата №4 в света Магдалена Малеева ще участва в Държавното първенство за жени БНП Париба, което започва в неделя на кортовете на ТК “Локомотив” в Пловдив.

 

Това бе съобщено днес на пресконференция на организаторите от Българска федерация по тенис и генералния й спонсор БНП Париба. Първенството, което е от 26 септември до 3 октомври, е с награден фонд 10 000 лева и за втора поредна година носи името и се организира с подкрепата на БНП Париба - генерален спонсор на БФТ и спонсор №1 в света на тениса.

 

Магдалена Малеева, която е бивша дългогодишна състезателка от националния ни отбор за “Фед Къп”, а впоследствие и играещ капитан, ще участва за първи път в официално състезание от близо 5 години насам. За последно тя игра на турнира за жени в Цюрих през октомври 2005 г.

 

В успешната си кариера най-малката от трите сестри Малееви има 10 титли и общо 21 финала на турнири от веригата на WTA, както и 5 титли на двойки, участия на три олимпиади. Тя ще играе в Пловдив с “уайлд кард”.

 

Сред останалите участници в Държавното първенство за мъже и жени “БНП Париба” има 13 състезатели с класиране в световните ранглисти за мъже и жени.

 

В изключително сериозна конкуренция при мъжете за титлата ще се борят девет тенисисти с точки в ранглистата на ATP - националите за Купа “Дейвис” Тодор Енев, Валентин Димов, Ивайло Трайков, тенисист №1 на Европа до 16 г. за 2009 г. Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов, Александър Лазов, Серафим Грозев, Петър Трендафилов, Данаил Търпов. 

 

От останалите заявени с най-предно класиране в националната ранглиста е двукратният шампион Илия Кушев.

 

При жените основни претендентки са миналогодишната шампионка Хюлия Велиева и четирите тенисистки с точки в класацията на WTA - Таня Германлиева, Десислава Младенова, Изабелла Шиникова и Надежда Василева.

 

Държавното първенство за мъже и жени “БНП Париба” стартира в неделя, 26 септември, с квалификациите за жени и мъже. Борбата в основните схеми започва за жените в неделя следобед, а за мъжете във вторник. Според предварителната програма финалът за жени е в петък, 1 октомври, а мъжкият финал, който ще се играе до три от пет сета, е в неделя, 3 октомври.

 

Общият награден фонд е 10 000 лева, като първият при мъжете ще получи 2000 лева, а за победителката при жените са предвидени 1200 лева.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини