Мъри: Рафа и Роджър са най-великите



21-09-2010 11:46 | Станко Димов

Световният номер 4 Анди Мъри не се е отказал от мечтата един ден да вдигне трофей от Големия шлем. Шотландецът, който през август тотално разочарова феновете си с отпадане още в III кръг на US Open сподели, че продължава да си търси треньор, с който да жъне успехи.

 

"Искам следващият ми треньор да е бил велик тенисист, или човек, който е тренирал такъв играч в миналото. Определено ще се доверя на доказан специалист, на някой с много опит", коментира Мъри в интервю за "The Telegraph".

 

"Няколко човека вече ми предложиха услугите си, като сред тях има и доста любопитни кандидатури. Моята цел обаче е да намеря най-добрият, този, който може да ми помогне най-много.

 

Ще бъда търпелив защото знам, че ще имам нужда от време да намеря точния човек. Не търся някой, който да ми помага за 6 месеца, а да работи с мен 6 години", каза още британецът.

 

Относно сравненията между Рафаел Надал и Роджър Федерер шотландецът каза, че двамата определено са най-великите в историята на тениса. Мъри все пак даде леки симпатии към испанеца.

 

"Рафа или Роджър - кой е по-велик? Зависи какво разбирате под величие. Надал постигна всичко, което може да направи един тенисист. Той има злато от Олимпийските игри, спечелил е Купа "Дейвис". Имам трофеи от всеки турнир от Шлема. Роджър също има олимпийско злато, но то е в турнира на двойки, което не е същото. Определено двамата са най-великите в историята на тениса", каза Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини