Хубавица от Франция е Мис "Алианц Къп"Хубавица от Франция е Мис "Алианц Къп"
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-09-2010 16:19 | Николай Драгиев

 

Френската тенисистка Ализа Корне бе избрана от медиите за „Мис Алианц къп 2010”. Тя спечели титлата за най-атрактивна тенисистка на турнира с гласовете на журналисти от телевизии, радиа, сайтове, агенции и вестници с преднина от два гласа пред играещата за Франция шведска блондинка Матилде Йохансон.

 

Корне бе наградена със специална купа от Радослава Топалова, която е мениджър „Връзки с клиенти” в „Алианц Банк България”. Тя е бивша участничка в „Алианц къп”, а тази година донесе златен медал за България в тениса от Олимпиадата на „Алианц” в Будапеща. 

 

„Не очаквах да спечеля тази награда. Днес явно ми е щастлив ден, след като се класирах и на полуфинал. Главната ми цел е да победя в „Алианц къп”, но тази купа за мис е като бонус за мен. Благодаря на медиите, че са гласували за мен. Сигурно е бил труден избор, защото в София са дошли много хубави тенисистки”, заяви развълнуваната Ализе след церемонията. 

 

„Мис Алианц къп” се провежда за втора година. През 2009-а наградата спечели украинката Кристина Антоничук

 

Ализе Корне е родена на 22 януари 1990 година в Ница. Достигала е до номер 11 в световната ранглиста, а в момента е 88-а. Висока е 173 см и тежи 59 кг. Има една титла от турнири на Женската тенис асоциация в Будапеща през 2008. Шампионка за девойки от „Ролан Гарос” през 2007 г. Спечелила е над 1,3 милиона долара от наградни фондове.

 
Коментари
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини