Легендите: Титлата отива при Федерер или Дел Потро!



18-01-2010 04:42 | Станко Димов

"Евроспорт" попита някои от своите експерти, а също и легенди в световния тенис затова кой е фаворит за титлата на Australian Open. Какъв е техният избор? Федерер или Дел Потро!


Стефан Едберг - Ще кажа Федерер. Може би звучи изненадващо, но според мен той няма какво да губи. Печелил е толкова турнири от Шлема, обича Австралия и освен това е триумфирал вече в Мелбърн.

Пат Кеш - Трудно е да се кажа. Надал изглежда много силен, Федерер винаги е наоколо, Мъри трябва да се докаже, а Дел Потро сякаш е най-опасен от всички. Един от тези ще спечели за мен.

Горан Иванишевич - Нямам представа. Ще бъде наистина крайно любопитно. Нека кажа Анди Мъри. Не го приемайте като изненада. Примерно изненада би било Давиденко да спечели, който винаги може да обърка сметките.

Пат Рафтър - Ще кажа Дел Потро. Определено ще има предимство на тази настилка. Като цяло обаче не съм убеден, че е фаворит за останалите турнири от Шлема.

Марк Филипусисис - Не мисля, че Надал ще спечели отново. Виждам Дел Потро като мой фаворит. Федерер също има своите шансове, Мъри също. Все пак - Дел Потро е моят избор.

Грег Руседски - В Мелбърн винаги е най-трудно да се предположи кой ще спечели. Просто не знаем в каква форма са играчите. Обикновено може да се отличат няколко фаворита, но този път ми се струва невъзможно.

Джо Дюри - Федерер. Той все още е много добър и ще печели още много от Шлема. Смятам, че ще победи Дел Потро във финала.

Крис Брадам - Федерер. Списъкът с играчи, които могат да спечелят турнира е мълък и той е най-добрият избор сред тях. Когато Федерер играе по най-добрия начин, няма кой да го спре в 3 от 5 сета.

Вирджиния Уейд - Това е много труден въпрос. Мога да кажа няколко имена като фаворити - Давиденко, Джокович, Мъри, Федерер и Дел Потро. Лошото е, че винаги греша при прогнозите!

Люси Ал - Надал. Той се е подготвил много добре, свалил е килограми и изглежда много силен. Неговото желание пък е по-голямо от всякога.

Дейвид Мърсър - Дел Потро. Той е млад, с невероятна сила и толкова добре сложен. Единственият проблем пред него е жегата и това дали ще се справи с нея.

Саймън Рийд - Надал. Той се движи много по-добре тази година. Ако запази тази си форма, той се превръща в най-тежкия играч за побеждаване. Психически е невероятно мощен и всички тези елементи го правят непобедим.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини