Федерер: Не ме отписвайте



12-09-2010 05:01 | Николай Драгиев

Роджър Федерер отново разочарова своите фенове, губейки в полуфиналите на US Open 2010. Интересно обаче е да погледнем цифрите - през 2009 г. той бе само на 2 точки от победа срещу Хуан Мартин дел Потро и респективно шеста поредна титла на US Open.

 

През този сезон той загуби от Маркос Багдатис и Томаш Бердих в Индиън Уелс и Маями, след като пропусна мачбол. Историята се повтори и в полуфинала срещу Новак Джокович на US Open 2010, когато швейцарецът пропусна две такива точки.

 

В такъв случай можем ли да твърдим за края на доминацията на Федерер или просто да заключим че неговите опоненти са били на страхотно ниво и са имали късмет?

 

Федерер също търси отговора: "Чувството да загубиш, след като си имал мачбол, е странно и не особено приятно. Чувстваш се някак празен, след всичките тези усилия. Може би е въпрос на късмет. Може би пък противникът е играл добре. Може би не си избрал точните удари, а съперникът да."

 

Федерер също обясни, че е разочарован от пропуснатия шанс да играе в "мечтан" финал срещу Рафаел Надал:

 

"Бих бил много щастлив да играя с него на финал. Аз имах шест поредни финала, но за нещастие той не бе там тогава. Определено е разочароващо. Особено, ако си бил на една точка от това."

 

Роджър обаче се закани, че не трябва да бъде отписван: "Тежка е загубата, но сега имам още по-голяма мотивация да се върна във финалите на турнирите от Шлема."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини