Надал: Най-после съм готов за титла



11-09-2010 17:02 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал обяви, че е в прекрасна форма за първи път преди полуфинал на US Open. В момента Рафа е само на 2 мача от това да оформи своя Шлем от титли на най-големите турнири.

 

В предишните си две участия в полуфиналната фаза на надпреварата, той не бе в оптимално състояние, но сега гарантира, че тези проблеми са в миналото.

 

"През 2008 г. бях готов за титла, но ако говорим за ниво на тениса. Тогава можех да го сторя. Психологически обаче бях напълно съкрушен в този момент от сезона.

 

"Спечелих "Ролан Гарос" и Уимбълдън за първи път, победих в Торонто, бях на полуфинал в Синсинати, а станах и олимпийски шампион в Пекин. В полуфиналите срещу Мъри просто нямах нужната енергия. А без енергия нямаше как да спечеля," анализира Рафа.

 

"За миналата година нямам какво да кажа, тъй като играх срещу невероятен играч като Дел Потро. Той бе на страхотно ниво, но в същото време аз имах абдоминално разкъсване от 3 см. Беше много болезнено, но пък в същото време бе невероятно постижение да стигна с него до тази фаза.

 

"Тази година турнирът е не по-малко важен за мен. Идвам тук свеж и готов за нещо повече. Мисля че нямам никакви проблеми към момента. Представих се добре досега, но тежкото тепърва предстои," обясни Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини