Христова и Шиникова с победи на "Алианц къп"



11-09-2010 15:37 | Николай Драгиев

Никол Христова и Изабелла Шиникова записах победи в първия кръг на квалификациите на 20-ото юбилейно издание на тенис турнира „Алианц къп” (награден фонд 100 000 долара).

 

17-годишната Христова преодоля Ана Михаела Владуту от Румъния със 7:5, 6:4 в оспорван двубой на ТК „Левски”. Това бе първи успех за четвъртфиналистката от европейското първенство за девойки (до 18 г.) в турнир от такава категория при жените.

 

„В началото на двубоя бях малко смутена – не знаех как играе съперничката. После се поотпуснах и намерих своя ритъм. При 5:3 в първата част имах сетбол, но го пропуснах и румънката върна пробива. След това обаче пробих пак и този път удържах. Във втората направих брейк за 4:2 и това ми беше достатъчно.

 

"Щастлива съм от успеха и от факта, че със спечелената сега една точка ще се завърна в световната ранглиста. Тренирам в ТК„Малееви” при Иван Маринков. Понякога играя спаринги с Маги и това ми помага да напредвам бързо”, разказа Никол.

 

Шиникова пък се справи в два сета с четвъртата поставена в схемата на квалификациите Джоя Барбиери от Италия. Българката се наложи със 7:6(5), 6:1.

 

Първият сет бе много равностоен, но 807-ата в ранглистата Изабелла успя да спечели две важни разигравания в тайбрека, а с това и първата част. Във втората интрига липсваше и 18-годишната софиянка триумфира заслужено.

 

В друг двубой с българско участие седмата поставена германка Нина Цандер победи Виктория Тодорова с 6:1, 6:0.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини