Звонарьова отне мечтата на Вожняцки



10-09-2010 22:53 | Николай Драгиев

Световната номер 8 Вера Звонарьова изненадващо или не прекърши мечтата на Каролине Вожняцки за първа титла от Големия Шлем и достигане до върха в ранглистата.

 

Рускинята достигна до втория си пореден финал за годината в Шлема след успех с 6-4, 6-3 за 85 минути игра на US Open. Във финала тя ще играе с Ким Клайстерс.

 

Това разбира се освен възможността за първа титла от четирите най-големи, ще допринесе за доста сериозно изкачване на Звонарьова в ранглистата. Тя може да е номер 2, ако победи Ким.

 

Звонарьова, която смени няколко треньора през годината, изигра отличен двубой и с разнообразните си изпълнения напълно обезличи намиращата се в страхотна форма датчанка. Вера става едва четвъртата рускиня, която достига полуфинал на US Open. Единствено тя и Серина Уилямс имат два финала от Шлема през сезона.

 

"Беше много оспорван мач. Тя е страхотен играч и искаше да играе финал. Мисля че бях по-добра, защото показах търпеливост," коментира Вера. Действително Вожняцки изглежда бе по-нервна от очакваното и направи цели 31 непредизвикани грешки.

 

Звонарьова доминираше през цялото време на двубоя, който нито за момент не изпусна от контрол. Тя повеждаше с ранен пробив още в началото на всеки сет и методично удържаше преднината си.

 

Особено любопитен момент имаше в края на втория сет, когато Звонарьова почти остана без ракети. Тя последователно скъса 3-4 ракети, а тази която бе дала за наплитане, не беше според изискванията. Така рускинята едвам намери нова ракета, с която да довърши двубоя.

 

"Не знам какво стана с моите ракети. Скъсах пет. Не ми се бе случвало досега. Ако бях останала без ракета, щяхме да търсим с моя треньор някоя стара. Веднъж в мач от юношеските ми години ползвах такава на съперничката ми," обясни победителката.

 

"За мен бе много ценно да играя финал на Уимбълдън. Това обаче е в миналото. Сега ще се концентрирам върху утрешния финал," допълни тя.

 

Любопитното е, че Звонарьова ще дари част от спечелената сума на US Open за благотворителност. Тя ще спонсорира организация, която се бори срещу болестта "Синдром на Рет".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини