Надал поведе испанската армада към триумф на US Open (+видео)



05-09-2010 23:46 | Николай Драгиев

Рафаел Надал отново не изгуби свой сервис гейм и постигна трета поредна победа на US Open. Испанецът се наложи с 6:4, 6:4, 6:2 над новоизлюпения татко Жил Симон.

 

Французинът бе далеч от нивото, което демонстрира през 2008 г.,а това значеше че няма как да се противопостави на световния номер 1. Така Симон ще се отправи към Париж, където ще може да види сина си Тимоте.

 

"Рафа знаеше, че съм нетърпелив да видя бебчето си. Трудно ми беше да се фокусирам през тези три дни, но въпреки това не играх никак лошо. Чакахме детето да се роди след 4 седмици, но явно ме преследва лош късмет," коментира Жил Симон.

 

В четвърти кръг Надал ще има за съперник своя сънародник Фелисиано Лопес. Тъкмо Лопес бе човекът, който надви Рафа на "Куинс Клъб" в Лондон през юни, но тогава шампионът от "Ролан Гарос" бе далеч от най-добрата си форма след маратона в Париж.

 

Първият сет на битката със Симон бе решен от един пробив в полза на испанеца. Симон направи цели 15 непредизвикани грешки, което не му даде шанс дори и да затрудни Надал при начален удар.

 

Вторият сет протече при същите обстоятелства, а освен това Надал спечели 100% от точките си на първи сервис. Всичко на всичко Симон взе само 2 точки от 22 възможни при подаване на Рафа!

 

Третата част бе протоколна и също завърши с успех на Матадора. Безсилието на Симон стигна дотам, че французинът получи едва 1 точка за пробив в целия мач, постигната в последния гейм от срещата. Рафа разбира се безапелационно я спаси и приключи двубоя бързо след това.

 

 

"Не знам дали играя по-добре от останалите. Подобрявам своето ниво. Имам нужда от още, за да спечеля. Промених хвата при сервис. Опитвам да сервирам като на Уимбълдън. Може би подобрението идва и от по-голямата ми увереност," сподели Надал след срещата.

 

"Всички в Испания са много щастливи от нашето представяне в Ню Йорк. Това е най-трудният турнир за нас испанците. Имаме голямо желание да спечелим US Open.

 

"Фелисиано Лопес е труден съперник, с чудесен сервис и форхенд. На мрежата също се справя отлично. Трябва да дам най-доброто от моята игра," категоричен бе световният номер 1.

 

 

Така на практика Рафа поведе най-добрите испанци на US Open. Още от сега е ясно, че испанец ще бъде на полуфинал. Победителят измежду Рафа и Фелисиано Лопес, ще срещне спечелилия битката между Давид Ферер и Фернандо Вердаско в четвъртфиналите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини