Пиронкова изтърва златния си шанс на US Open



01-09-2010 22:25 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова пропусна уникалната възможност да се класира за трети кръг на US Open. Българката безславно напусна Ню Йорк, след като загуби с 4:6, 0:6 от непретенциозната състезателка от Люксембург Манди Минела.

 

Невероятните проблеми на Пиронкова с нейното най-силно оръжие - сервисът, продължиха и в този мач. Само за първия сет на днешния мач Цвети направи 8 двойни грешки, подарявайки тази част на 185-ата в света Минела след 4:6.

 

Още по-лошо се разви вторият сет за българката, която на всичкото отгоре не успя да спечели нито един гейм срещу дебютантката в турнири от Големия Шлем.

 

Самата Пиронкова има проблеми с началния си удар, които бележат началото си още от края на участието и на Уимбълдън. От тогава насам тя не може да спечели два поредни мача и регистрира цели 5 поражения.

 

Така Цвети пропусна да подобри най-доброто си постижение на US Open, което си остава втори кръг.

 

И въпреки това поражение и пропуснатата отлична възможност за нов пробив, Пиронкова като цяло записва най-добрия сезон в своята кариера. Това разбира се е гарнирано и с топ-постижението й в ранглистата - 33-а позиция.

 

Все пак Пиронкова не си тръгва директно от Ню Йорк. Утре тя ще играе в турнира по двойки със своята партньорка Елени Данилиду от Гърция.

 

От другата седмица пък най-вероятно ще можем да гледаме нашата първа ракета като поставена под номер 1 на турнира "Алианц Къп" в София.

 

Наградният фонд на надпреварата е 100 хиляди долара и ще се проведе на ТК "Левски" в Борисовата градина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини