МакЕнроу разкри фаворитите си за US Open



01-09-2010 14:32 | Станко Димов

Джон МакЕнроу вярва, че Анди Мъри е един от тримата тенисисти, които имат сили да спечелят US Open. Той обаче е и категоричен, че Роджър Федерер все още си остава фаворит номер 1.


Мъри започва офанзивата си в Ню Йорк тази вечер с мач срещу словака Лукаш Лацко. Разбира се световният номер 1 Рафаел Надал е третият човек, който според МакЕнроу може да намери място на финала на 12 септември.


"Федерер е в по-лесната половина. До финала той няма как да срещне нито Надал, нито Мъри. Това е много добра новина за швейцареца", сподели МакЕнроу.


"Относно Мъри и Надал - не вярвам двамата да имат чак толкова големи проблеми до полуфинала, където могат да се срещнат. Ще бъда много изненадан, ако някой от тях не стигне поне до полуфинал. Анди определено има отлични шансове да спечели дори турнира. Вярвам, че може да го направи, ако не тази година, то догодина", каза още американецът.


След като остана без треньор, Мъри победи Рафаел Надал и Роджър Федерер и спечели турнира в Торонто преди няколко седмици.


"Разликата в играта на Анди може да дойде ако стане малко по-агресивен. Мисля, че това е нещо, върху което трябва да помисли. Нормално бе да освободи Майлс (Маклаган). Те двамата свършиха добра работа, но дойде времето Анди да продължи да се развива. Мисля, че взе правилно решение", анализира МакЕнроу.


Мъри и Лацко никога не са играли до момента. Световният номер 71 обаче записа няколко впечатляващи победи тази година, в това число над Маркос Багдатис в първия кръг на Уимбълдън и над бившия номер 1 Лейтън Хюит в Атланта.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини