US OPEN 2010: Прогнози на заем



US OPEN 2010: Прогнози на заем
Свързани турнири
30-08-2010 00:24 | Николай Драгиев

По инициатива на Tennis24.bg някои от водещите български журналисти, пишещи за тенис, дадоха своите предположения за US Open 2010. 

 

Вижте прогнозите "на заем", които събрахме:

 

Милен Германов, Novsport.com

 Още 1-2 години  Федерер ще си  остане фаворит  номер 1 на  „Флашинг  Медоус”.  Основните му  конкуренти и  тази година ще бъдат Анди  Мъри и Рафа Надал. На теория британецът може да бие всеки на такава настилка, но на такова дълго двуседмично рали, младокът досега не може да се справи. Надал пък бленува титлата тук, за да направи истинския „Голям шлем”. Настилката „деко търф” обаче отново няма да позволи на Рафа да направи още едно историческо постижение. Отпочинал една седмица, дали пък Налбандян не може да обърка смеките… Големият липсващ разбира се ще е шампионът Дел Потро.

 


 И тази година Ким  Клайстърс ще  спечели „Ю Ес  Оупън”. Гледайки  опита и рутината, с  която играе, се  питаш дали е  възможно някой да  се спре невероятната белгийка. Отговорът, когато ги няма Серина и Жустин, е – „не”. Конкуренцията от поколението на Клайстерс като Винъс Уилямс например няма сили. Ана Иванович, Йелена Янкович и Мария Шарапова пък много трудно могат да надхитрят Клайстерс, а младото поколение (Азаренка, Вожнячки, Сафина) има с пъти по-слаба психика. След като стана майка, белгийката показа изключителното си израстване в главата и като нищо може да натрупа още 4-5 титли, ако е добре физически, преди да се оттегли завинаги от голямата игра.

 

 

Даниел Стоименов, Topsport.bg

 Летящият шотландец е повече от гладен за титла от Шлема и неговият час дойде. Анди няма да има проблеми до полуфинала, а там ще даде най-много сет на Надал, ако испанецът стигне тази фаза. На финала най-вероятно ще го очаква абонираният за там Федерер, но хъсът на Мъри за титла ще пречупи швейцареца.

 

 

Липсата на Серина Уилямс прави Шарапова фаворит в Ню Йорк. Рускинята не се страхува от никой, но със сигурност се радва, че няма да среща американката. Маша навлезе в добра форма и има сили да се пребори с Клистерс, Азаренка и Вожнячки. Страхотна възможност да вземе втори трофей от "Голямата ябълка" след този от 2006-а година.

 

 

 

Христо Евстатиев, Novsport.com

 ФедЕкспрес показа на конкурентите си в Синсинати, че щом става въпрос за твърди кортове, той все още няма равен. Публиката в Ню Йорк го е виждала пет пъти да вдига титлата, така че няма да е ново за нея, ако швейцарецът постигне шести успех. Едва ли има по-голям фаворит от Роджър.

 

 

 

 

 

Прекрасната датчанка Каролин Вожняцки се намира в страхотна форма. Само за седем дни тя взе две титли – от турнира в Монреал и от надпреварата в Ню Хейвън. Само на 20 години тя е жадна за триумф от „Големия шлем”. През миналата година игра финал на „Флашинг Медоус”, но го загуби. Сега е готова да спечели финалния мач.

 

 

 

Явор Геронтиев, в. "24 часа"

Колкото и странно да звучи и този път ще заложа на Роджър Федерер.

 

 

 

 

Абсолютно твърдо за Ким.



 

 

 

 

Емил Янчев, Sportal.bg

Анди се намира в чудесна форма, играе освободено, след като е без треньор. Федерер ще отпадне още преди финала. Може би срещу Сьодерлинг в четвъртфиналите. Просто на Мъри му е време да спечели в Шлема.

 

 

Мария Шарапова е фаворит за мен в отсъствието на Серина Уилямс и Жюстин Енен. Винъс също има шансове. Вожняцки пък няма никакви шансове поне на тази настилка. Азаренка е твърде надута, за да успее. Ким Клайстерс също няма да има сили за нова победа.

 

 

 

Станко Димов, Tennis24.bg

Британецът се чувства повече от отлично на твърда настилка и през последните седмици показа, че може би е играчът в най-добра форма. Британецът има два финала в Шлема, които бяха именно на твърда настилка. Време е и за първата титла. 

 

 

 

В отсъствието на Серина, пред Винъс Уилямс се открива страхотен шанс да вземе първа титла от Шлема от 2 години насам. Като прибавим това, че у дома и стените помагат, Винъс има сили за титла.

 

 

 

 

 

Искрен Минчев, Tennis24.bg

 

Всичко различно от титла за Роджър Федерер на US Open ще бъде изненада. Той е категоричният фаворит дори и за мен. Но ако търсим втори кандидат за титлата, претегляйки всички обстоятелства и постижения на играчите до момента, то няма причина Анди Родик да вземе втора титла в Шлема. Първо Анди е голям шампион и го е показвал много пъти. Играе у дома, печелил е вече в Ню Йорк и е решен да се докаже повече от всякога. Жребият на американеца е добър, финал с Федерер е невъзможен, а Родик може да бие всеки друг във финален мач. Доказал го е.

 

 

 

При жените силите са много по-изравнени. Вероятно има поне няколко равностойни състезателки с равни шансове. Разбира се не всички от тях притежават шампионски манталитет. По този показател изпъкват Мария Шарапова и Ким Клайстерс, а защо не и Светлана Кузнецова. Маша от своя страна за разлика от преди, допуска нехарактерни загуби във финални мачове напоследък. Физическото състояние на Ким пък поставя под въпрос възможността й да издържи 2 седмици маратон. От останалите фаворитки Винъс Уилямс, Йелена Янкович и Виктория Азаренка, избирам Вика.

 

 

 

 

 

 

Можете да видите тук и мнението на колегите от Tennis.com, което използвахме за пример при съставянето на обзора.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини