Жребият: Надал с Мъри и Бердих, Фед с Ноле и Родик



27-08-2010 02:56 | Николай Драгиев

Жребият е хвърлен за US Open 2010. Най-интересният въпрос преди пресявката бе как ще се разпределят четиримата най-добри в света, които са основните фаворити за титлата.

 

Отговорът вече е налице - световният номер 1 Рафаел Надал е в една половина с намиращия се в прекрасна форма Анди Мъри, а Федерер и Джокович се дебнат от другата страна.

 

В половината на Рафа отново е препълнено с негови сънародници, което до голяма степен е добре за него. Там го чакат Фелисиано Лопес, Давид Ферер и Фернандо Вердаско. В този поток са още Филип Колшрайбер, Давид Налбандян и Иван Любичич. Иначе Надал започва с Теймураз Габашвили.

 

Анди Мъри ще има първо тежко изпитание в трети кръг, където изглежда възможен двубой със Станислас Вавринка. После пък има вероятност за такъв със Сам Куери, преди Томаш Бердих да бъде препятствието за полуфинал.

 

Може би най-трудно ще бъде на Новак Джокович, който почва с Виктор Троицки. Него го очакват Давиденко, Родик, Багдатис, Марди Фиш и Гаел Монфис. Очакваният четвъртфинал с Родик би бил повече от тежък, тъй като Анди се справя отлично срещу Ноле в последно време.

 

Най-лесна изглежда ситуацията за Федерер. Той ще играе с Лейтън Хюит, Юрген Мелцер, а на четвъртфинал евентуално със Сьодерлинг или Чилич. В първи кръг Фед среща аржентинеца Брайън Дабул.

 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини