СНИМКИ: Пиронкова с впечатляваща фотосесия



25-08-2010 17:58 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова последва примера на колежките си от световния тенис елит и засне очарователна фотосесия. Специално на най-добрата ни тенисистка е посветен новия брой на списание "Максимум".

 

От списанието пък коментират така фотосесията: "Макар да се притесняваше, че ще застане за първи път пред обектива на моден фотограф (Момчил Христов), Цвети се оказа роден талант – тя веднага влезе в ролята на манекенка, позира с усмивка и настроение, разчупена и очарователна."

 

За "Максимум" тя за първи път разказа и за приятеля си Михаил Мирчев, като призна, че са заедно от половин година, че ги е запознал общ приятел и че любовта е пламнала веднага.

 

Той е на нейната възраст, футболист, но контузия го вади от терена и сега се занимава с бизнес. Пътува с нея по турнири, когато може – до "Уимбълдън", където Цвети стигна полуфинал, е летял два пъти – отишъл с нея в началото за първите два мача, после трябвало да се върне по работа, но за полуфинала отново взел самолета.

 

"Харесвам спортистите, но не съм имала много гаджета," отговаря тенисистката на въпроса доколко опитна е в любовта. 

 

"Все пак на 22 си минал през доста неща, не се впускаш презглава като на 16", добавя тя. "Любовта не разконцентрира, а напротив - балансира", казва още Цвети и изненадващо признава: "Не всичко в живота е тенис".

 

От интервюто й ще научите още, че обича да обикаля нощните заведения на Пловдив, особено когато е с голяма компания, че обича да ходи на шопинг и "май най-много пари пръскам за обувки". Че с Мишо още не живеят заедно, но се е изнесла в самостоятелно жилище в компанията на ... кучето си – немски шпиц. Обича да се глези с фризьор, маникюр и козметик, но всичко това, разбира се, се случва само извън тенис-сезона, тоест доста рядко.

 

Естествено разказва и за трудностите, през които е минало семейството й заради тениса, за картините и имотите, които е трябвало да продадат, дори за това, че с баща й са спали по летищата, за да пестят.

 

Но и че мечтата й е да основе своя тенис-академия в Пловдив, когато сложи край на състезателната си кариера. Но още отсега има един възпитаник – и това е приятелят й Мишо, на когото  показала някои тайни и трикове от големия тенис. 

 

"Мишо можеше да играе, но покрай мен наистина се запали. Направихме няколко тренировки за усъвършенстване, даже мислим да играем двамата и на двойки. Е, разбира се – няма как да ме бие, ще му трябват много много години" , смее се чаровната пловдичанка.

 

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини