Аржентинец спечели Фючърс турнира в София



22-08-2010 20:32 | Станко Димов

Диего Алварес (Аржентина) спечели титлата на международния турнир от сериите Фючърс с награден фонд $10,000, провеждащ се на кортовете на ТК "15:40" в София, след като във финалния двубой победи с 6-4, 6-3 водачa в основната схема Микаел Ридерстед (Швеция).

 

Поставеният под №3 аржентинец не загуби и сет по пътя си към финалния двубой, където отново демонстрира стабилна игра и след нова двусетова победа се поздрави с втора титла в кариерата си на състезания от такъв ранг.

 

Турнирът на двойки бе спечелен от Пирмин Хенле / Оскар Сабате Бретос (Германия/Испания), които на финала се наложиха с 6-4, 3-6, 10-7 над българския тандем Александър Лазов / Борис Бакалов.

 

Във вторник в Бургас ще започнат мачовете от основната схема на втория турнир от сериите Фючърс, провеждащ се през август месец в България. В основната схема попаднаха Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Борис Бакалов, Ивайло Трайков, а WC (покана от организаторите) получиха Димитър Кузманов и Александър Лазов.

 

Шансове да намерят място в основната схема имат още Данаил Търпов, Петър Трендафилов, Крис Ангелов и Андреас Нейков, които достигнаха до третия финален кръг на квалификациите, мачовете от който ще се играят в понеделник.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини