Анди Мъри: Често е по-добре да си егоист



16-08-2010 19:30 | Николай Драгиев

Анди Мъри призна, че никак не му е лошо без треньор и това сякаш го прави по-освободен на корта. Той допълни, че няма да бърза с назначаването на нов наставник, но след US Open ще разгледа възможните варианти.

 

"Основната цел си остава US Open, но победата ми в Торонто е добър старт. Изиграх всичките си мачове при сериозна жега, така че физически показах отлична форма," заяви 23-годишният шотландец.

 

"Да бия последователно Налбандян, Федерер и Надал е сериозно постижение, което ми дава увереност. Ще опитам да играя силно и в Синсинати, но все пак целта си остава US Open," допълни Мъри.

 

Анди призна, че все пак ще потърси нов треньор, независимо че се справя добре и без такъв. Според него, когато нямаш наставник, мислиш единствено за себе си и това понякога е успешно. "Искам да имам нов треньор. След US Open ще потърся такъв."

 

А ето какво сподели за раздялата си с Мъри, доскорошният наставник на Мъри, Майлс Маклахан:

 

"Много хора не разбират каква е ролята на треньора по тенис. Анди е много умен човек и чудесен играч. Той няма нужда да му бъде казвано: "Удряй форхенд по този начин, или бекхенд един как си". Изкуството да бъдеш добър треньор е в знанието, кога да не се месиш излишно."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини