Ким триумфира след феноменален обрат срещу Маша



16-08-2010 04:36 | Николай Драгиев

Ким Клайстерс затвърди статуса си на претендент номер 1 за титлата на US Open. Белгийката направи великолепен обрат, за да победи с 2:6, 7:6, 6:2 Мария Шарапова във финала на турнира в Синсинати.

 

Преди финалния двубой Ким не бе губила сет, но в битката с Шарапова тя не просто изгуби с 2:6 първата част, а изоставаше с 3:5 и във втория, преди да започне обрата.

 

В този момент двубоят бе прекъснат заради дъжд и Маша не успя да се възползва от факта, че е само на две точки от титлата.

 

След прекъсването от 1 час, Ким успя да стигне до пълен обрат, въпреки че в тайбрека на втория сет, изоставаше с 0:3 точки.

 

"Бях толкова близо до загубата, но изведнъж се появи този голям, черен облак. По време на паузата успях да се събера. Щом се върнахме на корта заиграх по-агресивно и успях да обърна," коментира доволната шампионка.

 

С успеха си Клайстерс стана първата тенисистка с 3 трофея този сезон. Преди това тя спечели в Бризбейн и Маями. След завръщането си пък е безпогрешна във финали - 4 от 4. Освен това има още 34 титли в кариерата си.

 

За Шарапова пък това е трети загубен финал този сезон. Тя триумфира само в Мемфис и Страсбург.

 

"Поздравления за страхотната Ким," сподели Маша след края на срещата.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини