Фед: Повече от ценна победа



14-08-2010 18:18 | Николай Драгиев

Роджър Федерер оцени като наистина важна победата си над Томаш Бердих в четвъртфиналите на "Роджърс Къп" в Торонто. Според него този успех ще му вдигне самочувствието и увереността за следващите няколко седмици.

 

Швейцарецът призна, че тактически се е подготвил много внимателно за двубоя, тъй като е опитал да извлече поуки най-вече от загубата си срещу Бердих в Маями през март, отново на твърд корт.

 

"Играл съм 800 мача в кариерата си и е трудно да оценявам стойността на всяка една победа. Този успех срещу Бердих обаче е много ценен за мен, тъй като ще ми даде нужната увереност за седмиците, които предстоят. Прекрасно е, че успях да постигна такъв чудесен обрат," коментира Федерер.

 

Федерер похвали и публиката, която го подкрепяше неистово: "Публиката бе невероятна. Една от най-страхотните, срещу които съм играл."

 

"За мен бе важно да спра серията на Бердих. Той е изключителен играч и наистина ме победи няколко пъти по впечатляващ начин. Учуден бях че през годините беше в топ 30-40, а не по-напред.

 

"Джокович е тежък опонент. Винаги е бил такъв. Аз обаче ще имам нужното време да се подготвя. Той имаше труден старт на сезона, но сега отново показва най-доброто от възможностите си," анализира още Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини