Вивиян Златанова с първа титла



09-08-2010 14:02 | Николай Драгиев

Вивиян Златанова триумфира с титлата на международния турнир за девойки до 14 години в Сливен. Във финалния двубой тя се наложи с 6:2, 7:5 над румънката Луана Даус. 

 

Вивиян не остави никакво съмнение в превъзходството си над останалите участнички, като  по пътя към титлата победи тенисистки от Русия, Италия, Германия и Румъния. Тя загуби общо едва 10 гейма в първите си четири мача, а във финала отново бе по-добрата тенисистка.

 

Това бе първа титла на Вивиян Златанова на международен турнир за девойки до 14 години, а успехът й най-вероятно ще я изкачи в Топ 50 на европейската ранглиста в тази възрастова група.

 

"Играх пет мача с момичета от чужбина, а на финала ми беше много трудно. Радвам се, че спечелих. Този тип турнири помагат много, тъй като се трупа опит, когато играеш без да се налага да се ходи по чужбина", сподели Вивиян. 

 

"Във вторник заминавам за София, където съм първа поставена и се надявам отново да играя финал и да го спечеля," допълни тя.

 

Любомир Лещански бе много близо до шампионската купа при юношите на турнира в Сливен, но в спора за титлата отстъпи с 6:2, 3:6, 3:6 на поставения под №3 Йон Ефрим (Румъния).

 

От другата седмица в България ще се проведат още два международни турнира - на кортовете на ТК "Левски" в София за момчета и момичета до 14 години, а в ТК "Дема" за юноши и девойки до 18 години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини