Вожняцки додрапа финал в Копенхаген, Кузнецова в Сан Диего08-08-2010 01:54 | Николай Драгиев

Поставената под номер 1 в Копенхаген Каролин Вожняцки с много мъка, но все пак достигна финала в надпреварата. Тя победи с 6:1, 2:6, 6:4 рускинята Анна Чакветадзе.

 

В неделния финал нейна опонентка ще бъде световната номер 51 Клара Закопалова, която сензационно надви намиращата се в супер форма На Ли от Китай с 6:3, 1:6, 6:4.

 

"Много съм щастлива да съм на финал. Това бе поредния ми тежък мач, но мисля че съм добра форма," обясни Вожняцки, която бе на 2 точки от отпадането в четвъртфиналите срещу Юлия Гьоргес.

 

Интересното е, че макар и не особено известна, Закопалова ще играе на своя 10-и финал в кариерата и ще се бори за трета титла.

 

"Играх супер в началото, но после загубих концентрация. В третия сет трябваше да се стегна, нямаше начин. Каролин е номер 3 в света и логично е фаворит. Аз обаче обичам да играя с най-добрите в света," коментира Закопалова.

 

За Вожняцки пък финалът ще бъде 15-и за нея. Тя има точно по 7 победи и 7 загуби.

 

В същото време в Сан Диего Светлана Кузнецова унищожи с 6:4, 6:0 Флавия Пенета и достигна финала в надпреварата. Мощният форхенд на Кузнецова не остави никакви шансове на италианката. 

 

Това ще бъде първи финал за Светлана от месец октомври 2009 г.

 

Опонентка във финала за Кузнецова ще се определи от сблъсъка между Агниешка Радванска и Даниела Хантухова.
Коментари
Други новини