Надал и Джокович се пускат заедно на двойки в Торонто!



05-08-2010 18:16 | Николай Драгиев

Започващият на 7 август турнир от сериите "Мастърс 1000" в Торонто ще има своето украшение. Световните номер 1 и номер 2 Рафаел Надал и Новак Джокович потвърдиха, че ще се пуснат заедно на турнира по двойки!

 

Така двамата за пореден път демонстрираха, че са в отлични отношения и ще опитат да съберат повече игрови минути на корта.

 

От своя страна Рафаел Надал винаги е бил "отворен" към подобна идея. Преди време той бе предложил със смс на Роджър Федерер да опитат да играят заедно на двойки, но швейцарецът отказа.

 

Иначе Новак Джокович наскоро обяви, че ще покани Надал за демонстративен мач в черногорския курорт Будва, където двамата големи шампиони ще рекламират туризма в страната.

 

Джокович и Надал пък са се срещали 21 пъти на сингъл на корта. Надал има значителна преднина от 14 на 7 победи. Последните им три срещи на твърди кортове обаче завършиха с категорични победи в по 2 сета за Ноле.

 

През този сезон Надал изигра 3 турнира на двойки със своя партньор Марк Лопес. Двамата дори спечелиха Индиън Уелс през март.

 

За сметка на Надал, Джокович спечели едва първата си титла на двойки през месец юни тази година. Тогава той и Джонатан Елрих триумфираха на "Куинс Клъб".

 

Самият Ноле рядко си позволява да играе на двойки и обикновено го прави със сънародника си Душан Вемич. Той има записан турнир от тази категория и с брат си Марко през 2009 г. в Умаг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини