Бердих се завърна с трудна победа, Налбандян прегази Вавринка



05-08-2010 09:44 | Станко Димов

Томаш Бердих започна с победа участието си на силния турнир във Вашингтон. В мач от II-ия кръг чехът се наложи със 7-6, 4-6, 6-1 над Дмитри Турсунов. Двубоят бе първи за Бердих след загубата му на финала на Уимбълдън.

 

Световният номер 9 се нуждаеше от близо два часа и половина, в които наниза 16 аса за крайния успех. Сериозен проблем за Бердих бе неговият начален удар, като той успя да пласира едва 48% първи сервис.


"Изпитвах сериозни проблеми с началния удар. Това е нормално, тъй като след Уимбълдън си взех малко по-дълга почивка и загубих ритъм. Все пак не бях играл повече от месец, но се радвам, че се завърнах на корта", коментира след срещата Бердих. Чехът, който отстрани Роджър Федерер на Уимбълдън и Анди Мъри на "Ролан Гарос" по пътя си към полуфиналите, е водач в схемата във Вашингтон.

 

"Това е страхотно чувство. Напрежението е повече от преди и сега трябва да съм готов за него. Когато си номер 1 в схемата всеки иска да те победи и няма какво да губи, когато играе срещу теб", коментира още Бердих. Следващият съперник на чеха ще бъде Андрей Голубьов (Казахстан).



Страхотна победа изкова бившият номер 3 в света Давид Налбандян. Аржентинецът буквално помете втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка, размазвайки го с 6-1, 6-3. Турнирът в американската столица е първи за Налбандян от месец април насам, но въпреки това той показва страхотна форма.


"Играх страхотно, направих само няколко грешки и определено стоях много добре на корта. Чувствам се отлично и съм на 100% готов да се боря на корта", сподели Налбандян. Следващия съперник на Давид във Вашингтон ще бъде друг швейцарец - Марко Чиудинели. "Всички срещи са различни. Винаги съм играл силно срещу него, може и затова съм го побеждавал", каза още Налбандян.


Сърбинът Янко Типсаревич наниза 16 аса и след 7-6, 6-3 победи един отг най-обещаващите американски играчи Сам Куери. Двубоят бе повторение на полуфинала на турнира в Лос Анжелис преди няколко дни, когато Куери измъкна победата, след като спаси мачбол.


"Началният ми удар днес бе голямото ми оръжие. Ако трябва да бъда честен не съм очаквал, че ще играя толкова стабилно", каза Типсаревич, който спечели 29 от 31 точки след първи и 20 от 24 след втори сервис. Следващия съперник на "Лудия Янко" ще бъде колумбиеца Алехандро Файа, който спечели мача си с Лейтън Хюит.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини