Десислава Младенова срещу Изабела Шиникова в Газиантеп



04-08-2010 15:19 | Николай Драгиев

Петдесет процента успеваемост имаха българските тенисистки в първия кръг на турнира в Газиентеп, Турция, на клей с награден фонд 10 000 долара. Победи записаха Десислава Младенова (на снимката) и Изабелла Шиникова, загубиха сестри Велиеви. И четирите обаче са на четвъртфинал на двойки.

 

Младенова продължава отличната си серия от преминаване на първи кръгове. За последно 22-годишната левичарка от София отпадна на старта в Крайова в края на май. Този път 827-ата в света Деси надигра румънката Дияна Стомлега с 6:4, 6:7(6), 7:6(6) в истински инфарктен двубой. Българката имаше възможността да затвори срещата в два сета, но и да я загуби в третия.

 

На осминафиналите Десислава Младенова среща сънародничката си Изабелла Шиникова. Квалификантката продължава след 3:0 гейма и отказване на седмата поставена Юлия Парасюк от Русия. 

 

Участващата с „уайлд кард” Хюлия Велиева отстъпи на водачката в схемата Пемра Йозген от Турция с 4:6, 3:6. Сестра й Лютфия пък премина квалификациите, но загуби от четвъртата Даниела Шивети (Австралия) с 6:2, 3:6, 1:6.

 

На двойки Младенова и Шиникова разгромиха местните тенисистки Арантекин и Туран с 6:0, 6:0. На четвъртфинала българките излизат срещу третите в схемата Патриция Киря (Румъния)/Зузана Лихова (Чехия). Припомням че Деси и Далия Зафирова стигнаха финал при дуетите в Букурещ на 1 юли. 

 

Сестри Велиева пък са четвърти поставени. Лютфия и Хюлия започнаха с успех 6:0, 7:5 над Ирина Константиниде (Румъния)/Констанца Мечи (Италия). За влизане на полуфиналите студентките в НСА трябва да преодолеят туркините Бирол и Четин.

 

RACKETI.COM




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини