Маша срещу Вика на финала в Станфорд



01-08-2010 09:30 | Станко Димов

Рускинята Мария Шарапова е на прага на трета титла от началото на година, след като се класира за финал на турнира Bank of the West в Станфорд, Калифорния. Рано тази сутрин дългокраката блондинка победи с 1-6, 6-2, 6-2 полякинята Агниешка Радванска.

 

Така на финала тази вечер Шарапова ще се изправи срещу поставената под номер 8 в основната схема Виктория Азаренка (Беларус), която в събота празнува своя 21-и рожден ден и прегази с 6-2, 6-3 Сам Стосър (Австралия).

 

Ако спечели титлата в Станфорд, Шарапова ще се завърне в Топ 15 в света и ще бележи най-доброто си класиране след завръщането от контузията на рамото през май миналата година. До момента Маша и Вика са се изправяли едва 3 пъти, а рускинята води с 2:1 победи.

 

"Трябва да се подготвя добре за този двубой", каза Азаренка, която спечели 10 от последните си 12 срещи.

 

През миналия сезон Вика стигна до 1/4-финал в Станфорд, където преклони глава пред нисичката французойка Марион Бартоли. От началото на сезона Азаренка има баланс 18-5 в срещите си на твърда настилка.

 

Относно двубоя си със Стосър на полуфиналите, Вика сподели: "Радвам се, че я победих по този начин, защото тя е много силен съперник. Започнах мача малко по-дефанзивно, но постепенно това се промени".

 

В добра форма се намира и Шарапова, която има 17 успеха от последните си 20 излизания на корта.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини