Сесил: БФТ не прави абсолютно нищо за младите таланти28-07-2010 22:17 | Николай Драгиев

Сесил Каратанчева подкрепи баща си в критиките му към родната тенис федерация. Според нея от тази структура по никакъв начин не подкрепят родните таланти, които са принудени да се готвят с чужбина. Тя изнесе и любопитния факт, че от БФТ са били изхарчили 30 хиляди лева от бюджета си за офис консумативи, вместо да ги насочат към младите таланти.

 

"Според мен те искат да печелят от тези кортове," коментира Сесил в "Здравей, България" желанието на федерацията да придобие кортовете "Академика" за национална база.

 

"Когато тези хора дойдоха на власт преди години и искаха гласа ми, те обещаха един куп неща, които не са изпълнени към момента. Те казаха, че ще направят национална спортна база, която да се ползва от тенисистите. Обещаха да има 4 големи турнира през годината, а също така ще има школа за таланти. 

 

"Какво е положението в момента? В България има само един голям женски турнир, национална база въобще не е започната. Федерацията разполага с 1,5 милиона бюджет, който никой не знае как се изразходва. Даже от мои източници чух, че са отчели в края на годината офис консумативи за 30 хиляди лева.

 

"За какви таланти говорят от федерацията? Те нито се готвят в България, нито получават средства за пътувания и други разходи. Бащата на Григор Димитров ми сподели, че си е продал апартамента, за да може да финансира момчето," обоснова се Каратанчева.

 

 
Коментари
Abierto Mexicano Telcel 2020 1 2 3
Григор Димитров ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Дамир Джумхур 3 3
Коментар
Турнир: Chile Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Сантяго, Чили
Настилка: Клей
Награден фонд: $674,730

Official Website | Livescore
Турнир: Abierto Mexicano Telcel
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Акапулко, Мексико
Настилка: Твърда
Награден фонд: $2,000,845

Official Website | Livescore
Турнир: Dubai Duty Free Tennis Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Дубай, ОАЕ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $2,950,420

Official Website | Livescore
Други новини