Пиронкова отпадна рано и в Истанбул



28-07-2010 18:48 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова напусна рано-рано Istanbul Cup. Победи я 70-ата в света Анастасия Родионова с 6:1, 3:6, 6:2 за 110 минути игра във втори кръг от надпреварата. 

 

Пиронкова отново не можеше да разчита на най-силното си оръжие - сервисът. Особено видно бе това при второто й подаване, което бе слабо и се превръщаше в лесна плячка за Родионова. Цвети опитваше и доста неудачно къси топки, а това бе наказвано от противничката й.

 

Първият сет продължи точно 28 минути. В него Родионова бе на изключително ниво. Тя брутално наказваше всяка по къса топка на Цвети. Българката изглежда не се чувстваше добре и въобще не играеше както може.

 

Така след 3 пробива, рускинята играеща за Австралия, поведе с 6:1.

 

Пиронкова отиде на почивката да се освежи в съблекалнята и това сякаш й повлия добре. Тя заигра по съвсем различен начин, а движението й по корта се подобри значително. Освен това започна да пласира все по-дълбоки удари, които не позволяваха на агресивната Родионова да завършва точките както през първата част.

 

Цвети дръпна бързо с 5:1, но Родионова подобри играта си, върна 2 гейма и сервираше за 4:5. Тук Цвети стигна до нов пробив, с който освен че изравни сетовете, получи право да започне със сервис в решителната част.

 

Това обаче не се оказа печелившо, тъй като първата ни ракета бе пробита още в първия гейм. Това се оказа фатално, защото Цвети не само не го върна, а при 4:2 за рускинята, допусна втори такъв. Така с 6:2 Родионова продължава напред в надпреварата.

 

От турнира в Турция Пиронкова си тръгва с 30 точки. Това е второ ранно отпадане на Цвети в турнирите, в които участва след фурора на Уимбълдън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини