Откровено с Джеймс Блейк: За брадата му, борбата с рак и Лейди Гага



26-07-2010 16:18 | Станко Димов

Джеймс Блейк, който тази седмица ще вземе участие на турнир в Лос Анжелис, намери време да отговири на няколко любопитни въпроси към него във Facebook страницата на ATP. Какво мисли той за Лейди Гага и други интересни неща, прочетете в интервюто.



Въпрос от Viki_cro: По-лесно ли ти е да играеш сега, когато вече не си в светлината на прожекторите. Пред теб като сила в САЩ са Родик, Иснър и Куери.
- Това не променя моето поведение. Винаги се опитвам да дам всичко от себе си, както и хората, които работят с мен. Когато някой играе по-добре от мен се старая да тренирам повече, за да подобря представянето си.



Въпрос от jinglot25: Какво мислиш за Лейди Гага?
- (смее се) Определено нямам конкретно мнение. Не знам много от нейните песни. Това, което знам за нея е, че тря постоянно е в новините. Мисля, че тя прави всичко възможно, за да задържи вниманието върху себе си. Тя обаче определено не може да спечели моето внимание.



Въпрос от jinglot25: Какво ще правиш когато приключиш с тенис? Ще се върнеш ли в Харвард?
- Това е добър въпрос. Мечтая да се върна в Харвард и да завърша образованието си. Мечтае също да отворя тенис акадения в моя роден град Ферфийлд Кънектикът. Или пък може би в Бостън, където децата много ме харесват. Възможно е и да се захвана с политика, но в точно определен град, ако изобщо се занимавам с политика някой ден.



Въпрос от Ричард Ремшел и Киара Орланди: Какво правиш в свободното си време?
- Много обичам да играя голф. Все още не съм много добър, но наистина ми доставя удоволствие. Освен това играя карти, обичам много игри на карти, особено покер.



Въпрос от Клинт Гей: Кой е любимият ти фенски спомен?
- Пърият ми мач за Купа "Дейвис", играехме с Индия. Няколко деца бяха издигнали мой плакат. Беше стархотно, защото на трибуните бяха и родителите ми. След края на срещата майка ми взе плаката и още го пазя.



Въпрос от Мека Ян Люис: Кое е най-голямото предимство, че си тенисист?
- Това, че отивам на работа с тениска и шорти, това е страхотно.



Въпрос от Мека Ян Люис: С какво още се занимаваш?
- Имам фондация, която набира средства за борбата с рака. Всички пари отиват в болница Memorial Sloan-Kettering. Това е нещо, с което цялото семейство се гордее. Знаем, че когато ракът се хване в начален стадий има голям шанс да бъде излекуван. Моята цел е да спася колкото се може повече човешки живота.



Въпрос от Джина Христофору: Кой е моментът, с който се гордееш най-много в кариерата си?
- Може би това е триумфът за Купа Дейвис през 2007 година. Целият отбор си бяхме поставили като цел да спечелим това състезание. Положихме много усилия, имаше победи, загуби, но най-накрая спечелихме ние.



Въпрос от Линда Карлайл: След всички контузии и  здравословни проблеми, които си преживялм, как запазваш позитивното си настроение?
- Вижте, просто знам, че съм страхотен късметлия да играя тенис и да се занимавам с това, което правя. Знам, че по всяко едно време мога да прекратя кариерата си поради контузия или друга причина, като на пример вече да не съм конкурентен на другите момчета. Знам, че имам късмет и просто му се наслаждавам. Това, което прави тенисът лесен за мен е, че аз обичам работата си. Здравите и уморителни тренировки пък ми доставят удоволствие.



Въпрос от Катерина Холидей: Коя ти е любимата тенисистка?
Серина Уилямс. С нея сме и близки приятели.



Въпрос от Лина Хорани: Победата ти над Роджър Федерер в Пекин ли е най-големият упех в кариерата ти?
- Определено това е един от най-добрите двубои, които съм правил в кариерата си. Роджър за мен е най-великият за всички времена. Затова да го бия на подобен турнир, като олимпийските игри, наистина бе нещо специално. Определено се гордея с тази победа и никога няма да я забравя.



Въпрос от Крис Фава: Защо мислиш, че е за късмет ако не си бръснеш брадата по време на турнир?
- Нямам представа. Лично за мен това е просто суеверие. Както някои хора си мислят, че началото на седмицата ще определи всичките дни, Така е и с моята брада.


Въпрос от Викрам Рао: Какво учеше в Харвард?
- Икономика.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини