Пол Анакон оптимист за тандема Федерер - Любичич



09-12-2015 13:09 | Станко Димов

Един от бившите треньори на Роджър Федерер – Пол Анакон, коментира избора на швейцареца да вкара в щаба си Иван Любичич, който ще трябва да замени Стефан Едберг. Според Анакон, Любичич бързо ще се нагоди към щаба на Федерер, в който остава дългогодишният наставник на швейцареца Северин Люти.

„Вероятно това ще бъде лесен преход”, коментира Анакон в интервю за „Ню Йорк Таймс”. „Северин е един вид лепило. И когато Северин е там, другите частици идват и лесно се залепят към него. Мисля, че ще се справят”.

Освен с големия екип, Федерер пътува в тура заедно със съпругата си Мирка и четирите им деца. Именно изключително натоварената програма и честите пътувания бяха причината Едберг да напусне лагера на ФедЕкспрес.

От своя страна Иван Любичич наскоро прекрати взаимоотношенията си с Милош Раонич, с когото работи за последно. Снажният хърватин има записани 3 победи от 16 двубоя срещу Федерер, а преди години двамата редовно споделяха един корт за съвместна тренировка.

„Това, което Любичич ще донесе вероятно е фамилиарност, опит и нова гледна точка. Роджър е отворен към нови идея, което мисля, че на този етап от неговата кариера е отлично. Мисля, че двамата могат да постигнат добри неща.

Любичич ще трябва много да разговаря със Северин. Любичич и Федерер се познават добре, но едно е да знаеш много за тенис, а съвсем друго да знаеш как да предоставиш знанията си на човека до теб”, коментира Анакон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини