Матс Виландер: Надал се завръща, но Джокович ...



07-12-2015 11:09 | Tennis24.bg

Анализаторът на „Евроспорт” Матс Виландер направи интересен коментар за представянето на Рафаел Надал през изминалия сезон, както и за очакванията си за новата кампания. Шведът е категоричен, че Новак Джокович ще има нов реален шанс да направи Голям шлем, а в същото време нареди Анди Мъри сред най-великите тенисисти в историята.

„Сезон 2015 беше благоприличен за нормалните човешки същества. Рафаел Надал може би щеше да има някакъв шанс срещу Новак Джокович на „Ролан Гарос”, но само ако го бе срещнал на финала, а не на четвъртфинал. Определено това не беше най-добрият сезон за Надал, но той се завръща. Това си личи и от изказванията на другите топ състезатели и респектът, който оказват на Надал. Дали Рафа може отново да победи Новак Джокович? Това е големият въпрос.

Ако Джокович спечели Australian Open, то тогава той ще има реален шанс да направи Голям шлем през сезона. Ако не успее в Мелбърн, то тогава ще е интересно какво се случва с мотивацията му”, коментира Виландер.

Относно триумфа на Анди Мъри за Купа „Дейвис”, шведът каза следното: „Определено на него не му се наложи да се справи с някой, който е по-напред в ранглистата. Но трябва да го поздравим, че пое цялата отговорност. Той просто победи, той беше на корта през целия уикенд, а това е огромно постижение. За мен това го нарежда сред един от най-великите в историята”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини