Автобиографията на Тайсън вече е по книжарниците



04-12-2015 17:27 | Tennis24.bg

Автобиографичната книга на легендарния боксьор Майк Тайсън - „Безпощадната истина“, вече е на българския пазар, благодарение на издателство „Жануа′98“. От днес тя може да се намери по книжарниците на цена от 25 лева за книга с меки корици и 32 лева – с твърди.

Историята на Тайсън е колкото шокираща, толкова и вдъхновяваща. „Безпощадната истина” е не само уникален спортен мемоар, но автобиография, която ще остане в историята.

Официалното представяне на книгата ще се състои на 10 декември от 18,30 ч в ресторант „Регал“ в столичния ж.к. Стрелбище, ул. „Траянови врата“ 65. Сега ви предлагаме откъс от Майк Тайсън – Безпощадната истина, в който той разказва за пребиваването си в затвора:

"Беше трудно да запазя моята човечност на място като това. Видях неща, които не успях да разбера как едно човешко същество може да прави на друго. Виждах хора да се намушкват за цигари. Някой можеше да хвърли бензин в килията на друг човек и да се опита да го запали, за да го изгори. Друг хващаше жена охранител, затваряше я в банята и я изнасилваше. Видях как охранители бягат с нарязани от бръснач глави или защото някой ги беше пребил с телбод.

На хората, които правеха тези неща, не им пукаше. Те вече бяха осъдени на четирийсет, петдесет, сто години. Не можеха да им дадат повече, отколкото вече имаха. Да се забъркаш с подобни психопати беше като ходене по тънко въже. Тези хора се нуждаеха повече от болнично лечение, отколкото от затвор.

През първите няколко месеца ме беше обзела параноя. Мислех, че някой затворник или надзирател щеше да ме натопи и да сложи наркотици в моята килия. Или ще ме провокират да ги ударя, за да получа допълнително удължаване на присъдата. Исках да оцелея. Затова стоях в килията през цялото време. Не желаех да виждам никого. Понякога отивах до офиса на началник Триг".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини