Размисли за подкрепата и още нещо



02-12-2015 10:46 | Tennis24.bg

Датата е 28.11.2015 година, мястото зала Арена Армеец - София, а събитието – демонстративен мач между Григор Димитров и Гаел Момфис.

И не – не можах да присъствам и по телевизията не можах да гледам срещата. Научих всичко за нея на другия ден от медиите. Едно нещо обаче ме впечатли и това бяха думите на Григор: „И аз съм с вас, и никога не съм ви напускал!“ – думи, изречени в отговор на човек от публиката, който му каза, че България е винаги с него. И се замислих, замислих се не дали това са искрено казани думи, а защо изобщо трябва да стигаме до такива моменти.

За никого не е тайна, че формата на Гришо не е Топ, представянето му също. А в резултат – у нас той бива съсипван от критики и негативни коментари. Не знам дали имаме къса спортна памет (и не само) или просто сме си такива – вечно недоволни и мрънкащи. Някак бързо се забравиха неговите победи и поводите за гордост, които ни е донесъл до момента и започна да се акцентира върху личния му живот, който си е ЛИЧЕН, но това е друга тема. Нима той не е човек и няма право на грешки или на отпускане?! Разбира се, че има, но явно това остава на заден план за мнозинството от хората.

И все пак, аз лично предпочитам той да е олицетворение на младия, успял български спортист, той да е вдъхновение на малчуганите, за да хванат ракетата и да започнат да спортуват и да си мечтаят да станат един ден като батко Григор. Защо ли – защото е най-лесно да „хейтваме“ и да разбираме от всичко и то в ситуации, които не са ни напълно ясни (все пак в една история има три страни – на истината, на лъжата и вашата), защото ежедневието ни е пълно с анти-герои, които все пак, някак си стават „герои“ и модели за подражание от малди и стари.

Горенаписаните редове са дело на човек, интересуващ се от спорта и подкрепящ българските спортисти и категорично не са написани с идеята да ангажират или задължават някого с нещо.

Автор: Теодора Николова
(Коментарът е част от конкурса на Free Media Group, част от която е и Tennis24.bg. Подробности за конкурса може да намерите ТУК).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини