В Прага бяха короновани първите еврошампиони



30-11-2015 18:24 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, Прага-София

В неделя завърши първото европейско първенство по ракетлон в Прага. Този многобой включва тенис на маса, бадминтон, скуош и тенис на корт.

Съвсем логично златните медали в категория "Елит" завоюваха световните шампиони Йеспер Рацер от Дания и чехкинята Зузана Кубанова.

В многобройните други категории в диапазона от до 16 години до над 65 години титли спечелиха състезатели от Великобртиания, Швеция, Австрия, Русия, Финландия и Унгария.

България имаше осем представители в историческия първи шампионат. Огромен малшанс попречи на медалиста от световно първенство Стелиан Станков да запише добро класиране. При практически спечелен двубой от първия кръг срещу австриеца Кристиан Аущалер варненецът получи нелепа контузия по време на гейма в тениса на корт, заради необезопасено пространство зад основната линия. В резултат на това Станков разтегна връзки в глезена. Поради липса на лекар на състезанието той беше транспортиран с линейка и се върна късно вечерта с патерици.

В първите 16 на Европа завърши единствената дама в нашия отбор Кремена Иванова, която зае 15-ото място при "Жени аматьорки". В Топ 16 на шампионата са още Костадин Симеонов ("Мъже - напреднали") и Любомир Тодоров ("50+").

Останалите българи бяха Стоил Жилев и Димитър Жилев ("Мъже - напреднали"), Минчо Станчев ("50+") и Николай Марков при любителите.

На фона на засилените мерки за сигурност в цяла Европа след 13 ноември, беше направо непонятно спокойствието на домакините. В шампионата участваха над 300 състезатели. Те се разхождаха по цял ден без баджове с раници и термобегове из хотел "Степ", където беше основното състезание. Нямаше никакъв пропускателен режим и никаква охрана. Слава богу, нищо не се случи, но не беше редно така да се предизвиква съдбата.

На европейското беше избран и нов президент на Международната федерация по ракетлон. Това е датчанинът Крестен Хоугорд. В заседание на Борда участва и д-р Пюзант Касабян.
Ракетлон

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини