Мъри: Никога не бях изпитвал подобна емоция



Мъри: Никога не бях изпитвал подобна емоция
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-11-2015 12:35 | Tennis24.bg

Анди Мъри е големият герой за новия носител на трофея от Купа „Дейвис” – Великобритания. На финала на надпреварата срещу Белгия световният №2 записа 3 победи (2 на сингъл и една на двойки) и на практика почти сам донесе триумфа на островитяните.

След срещата Мъри сподели, че това е най-емоционалният момент в неговата кариера, като дори нареди Купа „Дейвис” пред титлите от Шлема и олимпийското злато.

„Чувството е невероятно. Предполагам, че ще ми отнеме няколко дни, преди да асимилирам всичко. Бил съм много разочарован след някои мои загуби преди, но определено мога да кажа, че това е най-емоционалната ми победа”, коментира Мъри след триумфа.

„Никога не съм вярвал, че е възможно да спечелим този турнир. Страхотно е, че успяхме. Радвам се, че помогнах на отбора. Гордея се от тази победа”, коментира Мъри, който през годината записа 8 победи и 0 загуби на сингъл в надпреварата.

Освен това Мъри изравни постижението на американеца Пийт Сампрас, който преди 20 години също записа 3 победи във финал за Купа „Дейвис”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини