Марди Фиш развенча Родик и е на финал



25-07-2010 04:04 | Николай Драгиев

49-ият в света Марди Фиш най-после надви своя добър приятел Анди Родик. Стори го на полуфинал в Атланта и заслужено достигна мач за титлата с Джон Иснър. 

 

На практика това е първи успех за Фиш над Родик след 2003 г. Тогава Марди печели със 7:6, 4:3 отказ на Родик. Следват унизителните 9 загуби до днес.

 

В днешния мач Фиш бе просто изключителен. Той надви Родик след 7:6(5), 6:3 за 100 минути игра. Фиш показа изключително разнообразна игра, често излизаше на мрежата, а надиграваше Родик и от основната линия при дългите разигравания.

 

Изумителен бе и друг факт. Марди вкара около 40% първи сервис в целия мач! Това обаче не му попречи да спечели феноменалните 100% от точките при първи сервис в началната част и над 90% във втората.

 

В първия сет нямаше нито един пробив и двамата логично стигнаха до тайбрек. В него Фиш се възстанови от ранен мини-пробив и стигна до преднина от 6:3 точки. Родик спаси два сетбола, но при третия агресивният Марди излезе на мрежата и принуди Анди да сбърка, с което поведе решително в резултата.

 

Вторият сет бе решен от един пробив за 4:2 от Фиш. Родик пробва всичко, но Марди бе неудържим и не му даде никакъв шанс, който вече има 9 поредни победи през месеца.

 

Така Марди ще играе втори пореден финал през месец юли. Той вече спечели титлата на турнир в Нюпорт. Преди това в Куинс игра финал, където загуби от Сам Куери на тревата в Лондон.

 

Самият Родик пък е на ръба да изпадне от топ 10, а това е нещо което не му се е случвало от 2006 г.

 

В другия полуфинал Джон Иснър спечели сблъсъка на гигантите с Кевин Андерсън с 6:3, 6:7, 6:3. "Условията на игра бяха брутални. Жегата бе неописуема. Добре че по едно време се появиха облаци. След това температурата падна драстична и стана по-поносимо. Страхотно е, че спечелих," обясни Джон Иснър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини