АТР сдобрява Надал и Карлос Бернардес



24-11-2015 14:12 | Tennis24.bg

Президентът на АТР Крис Кермод разкри, че през следващия сезон реферът Карлос Бернардес отново ще има възможността да работи на двубои на Рафаел Надал.

Както е известно, в началото на сезон 2015 испанецът влезе в сериозен конфликт с тъмнокожия арбитър, в резултат на който помоли АТР Бернардес повече да не свири негови двубои. Тогава от АТР се съобразиха с желанието на Матадора и до края на сезона Бернардес не ръководи нито един двубой на Надал. През новия сезон обаче ще бъде различно.

„Това положение спешно трябва да се промени. През новия сезон Бернардес ще бъде допуснат да ръководи двубои с участието на Надал”, коментира Кермод.

Иначе „закачката” между Надал и Бернардес тръгва още от финалите на АТР в Лондон през 2010-та година. Тогава, по време на двубой срещу Бердих, Рафа остава крайно недоволен от отсъждане на рефера и за момент дори отказва да доиграе срещата. В последствие двамата влязоха в конфликт и на Australian Open.

Този сезон картината се повтори и в Рио де Жанейро, а след двубоя Надал открито изяви несъгласието си с тъмнокожия арбитър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини