Димитров ще тренира с Давин и догодина



22-11-2015 15:32 | Tennis24.bg

Аржентинецът Франко Давин ще бъде треньор на Григор Димитров и през следващия сезон. Това стана факт, след като изпитателният срок изтече и е било взето решение от щаба на първата ни ракета 45-годишният южноамериканец да работи за постоянно с хасковлията.

Мениджърът на Димитров Георги Стоименов е потвърдил новината пред TennisKafe.com. Той е допълнил, че в екипа на Гришо остава шведът Юхан Йортегрен като помощник на Давин и Себастиен Дюран като треньор по физическата подготовка.

В момента полуфиналистът от Бризбън и Истанбул се готвел в Монте Карло за демонстративния мач срещу Гаел Монфис на 28 ноември, на който Давин вероятно няма да присъства. След двубоя в "Арена Армеец" Димитров заминавал на подготовка в Маями.

Франко Давин започна работа с българина през септември, но не постигна нещо значимо. Левичарят е достигал до №30 в световната ранглиста и има три титли на единично. Като треньор аржентинецът спечели "Ролан Гарос" заедно с Гастон Гаудио през 2004 година и Откритото първенство на Съединените щати с Хуан Мартин дел Потро през 2009 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини