Джокович победи Надал и е на финал



21-11-2015 17:57 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович е първият финалист в заключителния тенис турнир ATP World Tour Finals в Лондон и в неделя ще се бори за четвърта поредна титла.

Сърбинът беше категоричен срещу Рафаел Надал и го победи с 6:3, 6:3 след час и 21 минути игра. В цялата среща испанецът не успя да стигне до нито една точка за пробив, а допусна три брейка. Общият баланс в мачовете помежду им е вече 23-23.

Ноле удари още във втория гейм, когато проби на нула след четири уинъра, за да поведе с 2:0. Джокович стигна до 5:3 и сервираше за спечелване на частта. Сърбинът се изхитри да направи първата двойна грешка в двубоя за 15:15, но след това бързо стигна до 40:15 и реализира първия сетбол след ретур в мрежата на Надал. Частта продължи 36 минути.

В откривашя гейм на следващата Джокович стигна до точка за пробив, но испанският левичар я неутрализира с хубав сервис и после спечели подаването си. В петия обаче Ноле стигна до брейка. Той поведе с 40:15 и реализира втората възможност, за да поведе с 3:2. В заключителния гейм Ноле стигна до мачбол при начален удар на Надал и триумфира след печеливш удар от форхенд.

Новак завърши с 24 печеливши удари (4 аса) при 20 непредизвикани грешки. За Рафаел балансът е 9-11.

Успехите на сърбина е четвърти над левичаря от Манакор през тази година. Предишните бяха на полуфинала в Монте Карло, на четвъртфиналите на "Ролан Гарос" и на финала в Пекин.

За титлата Джокович ще очаква победителя от швейцарския полуфинал Роджър Федерер - Стан Вавринка тази вечер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини