Джокович на полуфинал в Лондон



20-11-2015 00:05 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович зае второто място в група "Стан Смит", което го класира за полуфиналите на заключителния турнир на осемте най-добри тенисисти в Лондон.

Победителят от последните три издания на турнира се наложи над Томаш Бердих с 6:4, 7:5 в последния двубой от карето. Победител тук е Роджър Федерер, който в събота ще играе срещу втория от група "Илие Настасе", който ще бъде определен в мача Анди Мъри - Стан Вавринка. Джокович ще срещне победителя, който е Рафаел Надал.

Ноле започна по-съсредоточено мача и проби на нула за 2:0. Бердих реагира моментално и върна брейка. Вторият пробив на сърбина дойде при 5:3, след което спечели убедително подаването си и затвори сета.

Джокович откри и втората част с брейк, който чехът върни за 2:2. Големият шампион нанесе свой удар в 11-ия гейм. Той поведе с 40:0 при сервис на шестия в света Томаш и го проби при втората възможност. Веднага след това сервираше за мача и го направи на 15. Така белградчанинът победи чешкия си опонент за пети път във финалите в зала "О2" в последните шест издания.

Ноле завърши с 10 печеливши удари и 16 непредизвикани грешки. Бердих пък се отличи с 26 уинъла (10 аса) и 31 грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини