Надал изнесе лекция на Мъри и е на полуфинал



18-11-2015 17:58 | Tennis24.bg

Рафаел Надал си гарантира място на полуфиналите на заключителния за сезона турнир на 8-те най-добри в Лондон. Бившият водач в световната ранглиста спечели с 6:4, 6:1 двубоя си срещу Анди Мъри. По този начин испанецът записа втора чиста победа в групата и си гарантира продължаването към финалната четворка.

"Много съм щастлив. През последните месеци тренирах здраво за мачове като този", коментира испанецът след последната точка в мача.

Подобно на двубоя си срещу Стан Вавринка, Рафа стартира колебливо срещата и допусна да бъде пробив в първия гейм. Картината от понеделник се повтори на 100% и Рафа успя да направи светкавичен ри-брейк и да изравни резултата – 1:1.

В десетия гейм Надал отново се справи с подаването на Мъри и успя да вземе сета с 6:4. През втората част интрига на корта нямаше. Надал проби рано и затвърди за преднина 3:0, а до края на срещата представителят на домакините успя да вземе едва един гейм.

Победата днес е първа за Надал над играч от Голямата четворка от близо година и половина насам („Ролан Гарос” 2014). В петък той ще приключи участието си в групите с дуел срещу своя сънародник Давид Ферер. Мъри пък ще има за съперник шампиона от „Ролан Гарос” Стан Вавринка.

За Надал победата днес е под №60 от началото на сезона, а с играта си испанецът показа, че е много близо до завръщането на оптималната си форма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини